Friday, September 18, 2015

CERITA YANG TELAH SUDAH - MAJLIS PERNIKAHAN 16 MEI 2015

Cerita yang tertangguh terlalu lama  hingga lupa kisahnya satu persatu. Tapi syukur kerana majlis kecil kami ini yang dilangsungkan di Masjid Tuanku Mizan @ Masjid Besi berjalan dengan lancar dan sempurna.

Tidak ramai pun tetamu yang diudang. Cukup sekadar jiran yang berhampiran sahaja. Selebihnya beberapa keluarga dari belah bendang yang sudi menghadirkan diri.  Bajet makan pun dalam 80 orang sahaja. 

Moga anakku Affini dan Firdaus bahagia menempuh alam rumahtangga bersama. Bersabarlah dalam apa juga dugaan dan kerenah alam rumahtangga. Umi dan abah sentiasa mendoakan yang terbaik. Moga istana yang dibina berkekalan hingga ke Jannah. AminWednesday, September 9, 2015

PEREMPUAN YANG KUAT

Perempuan yang kuat itu ialah apabila hatinya hancur berderai tanpa mampu dicantumkan semula...dia berusaha utk bangun kembali, berdiri teguh menjalani kehidupan yg penuh ranjau dgn senyuman yg indah...Bukan utk menunjukkan dirinya kuat, tetapi utk memujuk hatinya yg lara bahawa keyakinannya, kepecayaannya dan takdir hidupnya semuanya dlm genggaman yg Maha Mengetahui dan Maha Penyayang.