Wednesday, October 7, 2015

ADAKAH ITU YANG TERBAIK.

Pagi ini awal-awal lagi keluarkan ikan dari freezer. Dapat juga masak sekadar lauk dan sayur. Memang hati tu bercadang ke Pajam. Rindu pada Iman comel.

Tapi semuanya tak menjadi. Akhirnya bawa diri ke library Presint 11. Masih ada teman walaupun tak berapa setia menemani. Bilalah boleh peluk dan dakap Iman ketat-ketat. Hati dibungkus kerinduan.
Iman dan Amani. Gambar masa Aidil Fitri tahun lepas. 
Hari ini Amani menyambut hari lahir ke 2. Semoga Amani Az-Zahrah membesar sebagai anak yang pintar dan sihat. Menjadi anak yang solehah. Amin ya rabbul alamin

Tuesday, October 6, 2015

DIA PERGI MENEMUI PENCIPTANYA-HAJAH NORSITAH DARUS

Dia teman yang sangat baik. Sama-sama bercerita suka duka dalam tugas semasa di JPNIN PERAK.

Berita dari  Safiah malam tadi memang sangat mengejutkan. Dia telah pergi menemui penciptaNya ketika menerima rawatan di  Hospital Manjung.

Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. 

AlFatihah 

. بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم
ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞
مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين